Het bedrijf

Nova Botanica vervaardigt perfect afgewerkte tuinconstructies. Unieke ontwerpen gecombineerd met een krachtig staaltje vakmanschap, resulteert in een product van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit ligt ver boven die van de gekende tuinconstructies beschikbaar in de detailhandel. 

Behalve de esthetica hecht Nova Botanica groot belang aan het praktisch aspect en de duurzaamheid. Nova Botanica verbetert voortdurend haar knowhow door de adviezen van bloemen- en plantenkwekers en de waardevolle suggesties van haar klanten op te volgen. 

In elke tuin, modern of klassiek, komen de producten van Nova Botanica tot hun recht. Naast privé tuinen passen deze ontwerpen ook in openbare parken en rozentuinen. Dit door hun stevigheid en duurzaamheid.

Functionaliteit en degelijkheid gecombineerd met een interessant design, dat kenmerkt Nova Botanica.

De artikelen

De tuinconstructies worden vervaardigd uit hoogwaardig staal. De hele collectie wordt handgemaakt met zoveel mogelijk gelaste verbindingen. Gelaste verbindingen bieden meer stevigheid waardoor de elementen nog jarenlang uw tuin zullen sieren. 

Nova Botanica gebruikt steeds dikwandige profielen die de stevigheid van de constructies ten goede komt. 

  1. De natuurelementen krijgen geen vat op de constructie. Dit komt zowel door het basismateriaal als de oppervlaktebehandeling. Alles wordt vervaardigd uit staal dat daarna gegalvaniseerd en gepoederlakt wordt.
  2. De stukken zijn erop voorzien dat zij een groot gewicht kunnen dragen zonder door te buigen eens uw plant volgroeid is.
  3. Door het gewicht van dikwandige profielen en een goede verankering, trotseren de tuinconstructies van Nova Botanica elke storm.

Om u jarenlange kwaliteit te garanderen, worden alle tuinconstructies ondergedompeld in een heet zinkbad en vervolgens gelakt. Zie hier welke kwaliteitsnormen wij ons vooropstellen.

Bovendien kan levering en plaatsing verzorgd worden door Nova Botanica zelf. 

De collectie

Het assortiment bestaat momenteel uit 4 vaste lijnen waaruit u kan kiezen. Daarnaast levert Nova Botanica ook maatwerk. Dit houdt in dat op aanvraag tuinconstructies uit de bestaande collectie aangepast worden aan de afmetingen die in uw tuin voorkomen. Maar wij kunnen ook een volledig nieuw ontwerp maken, afgestemd op uw wensen.

De 4 vaste lijnen waaruit u kan kiezen zijn:

  1. Eden : Kenmerkend aan deze lijn is het visgraatmotief waarlangs de planten zich een weg naar boven zoeken. Een boord van ringen werkt het ontwerp af.
  2. Organica : Een collectie met natuurlijke en vloeiende lijnen. Volledig geïnspireerd door Moeder Aarde, volgt de Organica-collectie de lijnen van een mooie struik. Als het ware een struik die op een struik groeit.
  3. Artisane : Deze modellen hebben robustere en grilligere lijnen. De planten volgen een wat eigenwijzer parcours, net zoals een doornstruik die zijn eigen weg zoekt.
  4. Classica :  Een lijn die mooi staat in elke tuin. Met ontwerpen die al eeuwen hun degelijkheid hebben bewezen in Engelse rozentuinen. Het ruitmotief staat garant voor een mooie groei.

Binnen deze lijnen kan u kiezen uit meerdere modellen priëlen, rozenbogen, klimplantenelementen (zoals klimplantenrekken om  tegen de muur te plaatsen, of rozenpiramides en rozenstaanders die solitair in uw tuin kunnen staan), bloembakken en poorten.